Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

FONTANA FORNI kemence receptek

Ezen az oldalon szeretnénk megosztani néhány FONTANA FORNI fa tüzelésű kültéri kemence receptet és tippet. Az egyedi, olasz, kiváló minőségű FONTANA FORNI fa tüzelésű kültéri kemencékben a pizzán kívül számos ízletes étel készíthető el.

 

1. Olasz pizzatészta recept- 24 órás

 

Hozzávalókból 7 buci/ pizza lesz

 Hozzávalók

20 dkg pizza liszt

80 dkg finomliszt

6 dl víz

szárított élesztő - 3 gr

só - 20 gr

extra szűz olívaolaj – 20 cl

Elkészítése:

A liszteket egy tálban összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, lassan hozzáadjuk a vizet. Ezt alaposan összegyúrjuk, hogy a keverék magába szívja a vizet. Utána hozzáadjuk a sót és ismét összegyúrjuk. Végül az olajat és azt is gyúrjuk bele. A tésztát kinyújtjuk és bele tesszük a pizza dobozba, majd 12 órára hűtőbe tesszük keleszteni. 12 óra letelte után, 7 db egyenként 225 gr -os tésztagolyót készítünk, és még 5-6 óra hosszára visszatesszük a hűtőbe. Ekkor kivesszük a tésztát a hűtőből, és szobahőmérsékleten kelesztjük 5-6 óra hosszát.

Az ilyen típusú tészták teljes kelesztési ideje 24 óra. A hűtőben eltöltött első 12 óra után kihúzzuk a tésztát, tésztagolyókat formázunk, majd ismét visszatesszük a hűtőbe további 5/6 órára. A fennmaradó órákat a hűtőből kivéve a kelesztés befejezésére használjuk. A kovász második részénél mindig figyelembe kell vennünk a külső hőmérsékletet. Nyáron a tészta több órát tölt a hűtőben, míg télen a tésztagolyók is több időt lehetnek szobahőmérsékleten. Ezért a kelesztés második részének 12 órája a külső hőmérséklet függvényében változhat.

 

 

 

 

Webáruház készítés