FONTANA FORNI kemence receptek

Ezen az oldalon szeretnénk megosztani néhány FONTANA FORNI fa tüzelésű kültéri kemence receptet és tippet. Az egyedi, olasz, kiváló minőségű FONTANA FORNI fa tüzelésű kültéri kemencékben a pizzán kívül számos ízletes étel készíthető el.

 

1. Olasz pizzatészta recept- 24 órás

 

Hozzávalókból 7 buci/ pizza lesz

 Hozzávalók

20 dkg pizza liszt

80 dkg finomliszt

6 dl víz

szárított élesztő - 3 gr

só - 20 gr

extra szűz olívaolaj – 20 cl

Elkészítése:

A liszteket egy tálban összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, lassan hozzáadjuk a vizet. Ezt alaposan összegyúrjuk, hogy a keverék magába szívja a vizet. Utána hozzáadjuk a sót és ismét összegyúrjuk. Végül az olajat és azt is gyúrjuk bele. A tésztát kinyújtjuk és bele tesszük a pizza dobozba, majd 12 órára hűtőbe tesszük keleszteni. 12 óra letelte után, 7 db egyenként 225 gr -os tésztagolyót készítünk, és még 5-6 óra hosszára visszatesszük a hűtőbe. Ekkor kivesszük a tésztát a hűtőből, és szobahőmérsékleten kelesztjük 5-6 óra hosszát.

Az ilyen típusú tészták teljes kelesztési ideje 24 óra. A hűtőben eltöltött első 12 óra után kihúzzuk a tésztát, tésztagolyókat formázunk, majd ismét visszatesszük a hűtőbe további 5/6 órára. A fennmaradó órákat a hűtőből kivéve a kelesztés befejezésére használjuk. A kovász második részénél mindig figyelembe kell vennünk a külső hőmérsékletet. Nyáron a tészta több órát tölt a hűtőben, míg télen a tésztagolyók is több időt lehetnek szobahőmérsékleten. Ezért a kelesztés második részének 12 órája a külső hőmérséklet függvényében változhat.

 

 

 

 

Webáruház készítés