Grill és BBQ Tippek
Kényelmes és stílusos: Az állványos kerti grill
Élvezze a szabadtéri grillezést a kényelmes és stílusos állványos vagy kocsis amerikai stílusú kerti grill segítségével!
A szabadtéri grillezés, barbecue olyan tevékenység, amely a családok és barátok összegyűjtésének, valamint a jó étel és jó társaság szinonimája. Amikor a grill szezon elérkezik, rengeteg opció áll rendelkezésünkre a grillezési lehetőségek között. Az asztalra tehető kerti grill vagy az állványos (kocsis) kerti grill mindkettő jó választásnak tűnik, de van néhány meggyőző érv, amiért az állványos grill a kényelmesebb választás. |
![]() |
ÚJDONSÁG: Elektromos kerti grill - Az Új Korszak Kezdete a Grillezésben
Miért érdemes elektromos grillsütőt vásárolni? Melyik a legjobb elektromos grillsütő?
A grillezés elengedhetetlen része a nyári szezonnak, és rengeteg lehetőséget rejt magában a társaság, a gasztronómia és az ízvilág terén. Ahogy azonban a technológia folyamatosan fejlődik, új jelent meg egy új termék a grillezés színterén: az elektromos grill. Míg korábban a gázgrill és faszenes grill volt a legnépszerűbb grill eszköz, mára fokozatosan elkezdte felváltani, kiváltani ezeket a modernizált, környezetbarát és sokoldalú elektromos grill. De miért érdemes váltani a hagyományos grillről az elektromos grillre? Összegyűjtöttünk néhány okot, hogy miért érdemes beruházni egy új generációs elektromos grillsütőre.
Mi alapján válasszunk gázgrillt? Hogyan válasszunk kerti grillsütőt és barbecuet?
Vajon milyen nyomáscsökkentő, reduktor kell a gázos grillekhez, gázgrillhez, plancha grillhez? Ezt a kérdést próbáljuk meg körbejárni.
Hozzávalók (4 személyre):
1 sertés bélszín
2 darab bagett 3-ba vágva
1 reszelt sárgarépa
8 salátalevél
1/2 uborka, vékonyra szeletelve,
1 vékonyra szeletelt újhagyma
1 csomó koriander
6 evőkanál majonéz
10 cl vietnámi tekercses mártás
Pác:
2 evőkanál 5-fűszer keverék
3 evőkanál hoisin szósz
3 evőkanál folyékony méz
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál sriracha szósz
Elkészítés:
- Előszőr a pácot készítjük el:
Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd ecset segítségével kenjük be a bélszínt. Hagyja min. 4 órán át pácolódni a hűtőben.
- Sütés:
Gyújtsa meg az Eno plancha öntöttvas girllsütőt nagy lángon, és süsse a bélszínt kb. 20 percig. Csomagolja sütőpapírba és hagyja teljesen kihűlni azt. Melegítsük fel a tekercses mártást, majd adjuk hozzá a sárgarépát és hagyjuk jól kihűlni. Vágja a bélszínt nagyon vékony szeletekre.
- Vietnámi Bahn-mi szendvics elkészítése:
Vágja hosszában ketté a baguette darabokat, majd kenje meg azokat majonézzel. Helyezze rá a salátaleveleket, a koriandert, a hagymát, az uborkát és végül a reszelt sárgarépát. Helyezze rá a bélszín szeleteket is. Végezetül ízlés szerint adjon hozzá a sriracha szószból.
Hozzávalók:
2 cukkini, vékonyra szeletelve
2 kis padlizsán, szeletelve
12 mini paprika, felezve
2 szál bazsalikom, hámozott
16 koktélparadicsom, félbevágva
3 evőkanál balzsamecet
Só, bors
Apróra vágott fokhagymagerezd
Elkészítés:
- Ecset segítségével kenje meg a paprika, cukkini és padlizsán szeleteket olíva olajjal.
- Melegítse fel a kerti gázgrillt rostlapját vagy az öntöttvaslapos plancha grill: nagy lángon barnítsa meg a zöldségeket, majd fordítsa meg őket , és úgy is süsse meg.
- Helyezze a grillezett zöldségeket tányérra és hagyjuk hűlni.
- Adjuk hozzá a paradicsomot és bazsalikomlevelet, valamint csöpögtessünk rá olíva olajat és balzsamcetet. Sózza borsozza ízlés szerint
4 személyre
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 30 perc
Hozzávalók:
500 g burgonya
500 g édesburgonya
6 c. evőkanál olívaolaj
2 evőkanál só/ sópehely
Ízlés szerint curry vagy paprika
Zöld mojo szószhoz:
50 g friss koriander
2 gerezd fokhagyma
100 g zöldbors
2 evőkanál. evőkanál ecetet
8 c. evőkanál olívaolaj
1/2 tk. 1 teáskanál őrölt kömény
Egy kis durva só
Piros mojo szószhoz (fűszeres):
100 g pirospaprika
1/4 teáskanál őrölt paprika
1/2 tk. kömény
8 c. evőkanál olívaolaj
Egy kis durva só
Elkészítés:
- Helyezze a szósz zöld szósz összes hozzávalóját egy turmixgépbe és keverje aadig amíg egy pépes és homogén keveréket nem kap.
- Végezze el a fenti műveletet a piros szósszal is.
- Alaposan mossa meg a burgonyát és az édesburgonyát. Hámozzuk meg az édesburgonyát, a krumplit nem kell. Szeletelje fel őket.
- Melegítse fel az öntött vaslapos plancha grillt, vagy a grill serpenyőt a gázgrillen, majd rendezze el krumplit a grillen, és olajsprével fújja le vagy csepegtesse le olíva olajjal. Spatula segítségével rendszeresen forgassuk, míg aranybarnára nem pirul ( kb. 20 perc)
- Fűszerezzük a krumplit sóval/sópehellyel, valamint ízlés szerint paprikával és curryval.
- Tálalja a zöld és piros mojo szóssza
Hozzávalók:
- 450 g darált marhahús
(legalább 20% zsírtartalom)
- 2 db burger zsemle
- 2 evőkanál vaj
- 2 szelet cheddar sajt
- Só bors
- Burger Relish szósz, Bacon Dzsem, majonéz,
- zöld saláta
Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel a gázgrill rostlap kiegészítőjét vagy az öntöttvaslapos Plancha grillt kb. 10-15 percig.
2. Alakítsa a darált húst 2 azonos méretű golyóvá, majd helyezze rá a forró rostlapra. Hamburger prés segítségével lapítsa ki, sóval borssal ízesítse.
3. Várja meg, amíg a húsnak szépen megpirul, ezután fordítsa meg, és adjon hozzá sót és borsot.
4. Néhány perc múlva, miután a második oldala is szépen megpirult, fektesse rá a cheddar sajtot a szalonnát és a lekvárt.
Amikor a sajt megolvadt, készen áll a hús.
5. Az alábbi sorrendben rakja össze hamburger szendvicsét:Hamburger zsemle- Majonéz - Saláta - Hús (beleértve a Cheddart és a Bacon Jam-et) - Burger Relish - Brioche Bun
4 személyre
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 30 perc
Hozzávalók:
2 db kacsamell bőrével
2 db sárgarépa felvágva
4 apró karórépa negyedekre vágva
4 kis csicsóka, negyedelve
2 paszternák negyedekre vágva hosszában
4 főtt cékla negyedekre vágva
4 zamatos turbolya szár
só, bors
Elkészítés:
- Irdaljuk be a kacsamell bőrét, azonban figyeljen arra, hogy a húsba ne vágjon bele.
- Forrásban lévő bő sós vízben főzzük a céklát és a csicsókát 2-3 percig, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a paszternákot, További 10 percig főzzük őket.
- Enyhén forrósítsuk fel a plancha készüléket. Süssük lassú tűzön a kacsamell bőrös oldalával kezdve, kb. 15 percig, közben időként forgassuk meg, a lecsöpögő zsírral locsolgassuk. 15 perc után vegyük le a plancháról és fedő alatt tányéron pihentessük 10-15 percig, annak érdekében, hogy a közepébe szorult vér meglágyítsa a húst. A pihentetés után 3-4 percig süsse mind két oldalát. Amikor elkészült sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
- A planchan lévő kacsa zsírban 2-3 percig süssük az előkészített és előfőzött zöldségeket.
- Tálalás előtt szórja meg frissen aprított zamatos turbolyával
Amerikai stílusú grillek és barbecuek
Az amerikai stílusú gáz grillkészülékek/ barbecuek a világ egyik legnépszerűbb típusai
Miért is érdemes beszerezni egy grill serpenyőt? Íme a mi tippjeink gázgrillekhez!
Ha Ön is szeretné kipróbálni a smokolást, akkor érdemes lehet egy smoker füstölő dobozt használni a gázgrillhez.