Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Grillreceptek

 

4 személyre

Előkészítés: 10 perc

Sütés: 30 perc

 

Hozzávalók:

 

2 db kacsamell bőrével

2 db sárgarépa felvágva

4 apró karórépa negyedekre vágva

4 kis csicsóka, negyedelve

2 paszternák negyedekre vágva hosszában

4 főtt cékla negyedekre vágva

4 zamatos turbolya szár

só, bors

 

Elkészítés:

  1. Irdaljuk be a kacsamell bőrét, azonban figyeljen arra, hogy a húsba ne vágjon bele.
  2. Forrásban lévő bő sós vízben főzzük a céklát és a csicsókát 2-3 percig, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a paszternákot, További 10 percig főzzük őket.
  3. Enyhén forrósítsuk fel a plancha készüléket. Süssük lassú tűzön a kacsamell bőrös oldalával kezdve, kb. 15 percig, közben időként forgassuk meg, a lecsöpögő zsírral locsolgassuk. 15 perc után vegyük le a plancháról és fedő alatt tányéron pihentessük 10-15 percig, annak érdekében, hogy a közepébe szorult vér meglágyítsa a húst. A pihentetés után 3-4 percig süsse mind két oldalát. Amikor elkészült sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
  4. A planchan lévő kacsa zsírban 2-3 percig süssük az előkészített és előfőzött zöldségeket.
  5. Tálalás előtt szórja meg frissen aprított zamatos turbolyával

 

Hozzávalók:

- 450 g darált marhahús

(legalább 20% zsírtartalom)

- 2 db burger zsemle

- 2 evőkanál vaj

- 2 szelet cheddar sajt

- Só bors

- Burger Relish szósz, Bacon Dzsem, majonéz,

- zöld saláta

 

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel a gázgrill rostlap kiegészítőjét vagy az öntöttvaslapos Plancha grillt kb. 10-15 percig.

2. Alakítsa a darált húst 2 azonos méretű golyóvá, majd helyezze rá a forró rostlapra. Hamburger prés segítségével lapítsa ki, sóval borssal ízesítse.

3. Várja meg, amíg a húsnak szépen megpirul, ezután fordítsa meg, és adjon hozzá sót és borsot.

4. Néhány perc múlva, miután  a második oldala is szépen megpirult, fektesse rá a cheddar sajtot a szalonnát és a lekvárt.

Amikor a sajt megolvadt,  készen áll a hús.

5. Az alábbi sorrendben rakja össze hamburger szendvicsét:Hamburger zsemle- Majonéz - Saláta - Hús (beleértve a Cheddart és a Bacon Jam-et) - Burger Relish - Brioche Bun

 

 

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

1 sertés bélszín

2 darab bagett 3-ba vágva

1 reszelt sárgarépa

8 salátalevél

1/2 uborka, vékonyra szeletelve,

1 vékonyra szeletelt újhagyma

 1 csomó koriander

 6 evőkanál majonéz

10 cl vietnámi tekercses mártás

 

Pác:

2 evőkanál 5-fűszer keverék

3 evőkanál hoisin szósz

3 evőkanál folyékony méz

1 teáskanál reszelt gyömbér

1 teáskanál sriracha szósz

 

Elkészítés:

 

  1. Előszőr a pácot készítjük el:

Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd ecset segítségével kenjük be a bélszínt. Hagyja min. 4 órán át pácolódni a hűtőben.

 

  1. Sütés:

Gyújtsa meg az Eno plancha öntöttvas girllsütőt nagy lángon, és süsse a bélszínt kb. 20 percig. Csomagolja sütőpapírba és hagyja teljesen kihűlni azt. Melegítsük fel a tekercses mártást, majd adjuk hozzá a sárgarépát és hagyjuk jól kihűlni.  Vágja a bélszínt nagyon vékony szeletekre.

 

  1. Vietnámi Bahn-mi szendvics elkészítése:

Vágja hosszában ketté a baguette darabokat, majd kenje meg azokat majonézzel. Helyezze rá a salátaleveleket, a koriandert, a hagymát, az uborkát és végül a reszelt sárgarépát. Helyezze rá a bélszín szeleteket is. Végezetül ízlés szerint adjon hozzá a sriracha szószból.

 

 

 

Hozzávalók:

2 cukkini, vékonyra szeletelve

2 kis padlizsán, szeletelve

12 mini paprika, felezve

2 szál bazsalikom, hámozott

16 koktélparadicsom, félbevágva

3 evőkanál balzsamecet

Só, bors

Apróra vágott fokhagymagerezd

 

Elkészítés:

  1. Ecset segítségével kenje meg a paprika, cukkini és padlizsán szeleteket olíva olajjal.
  2. Melegítse fel a kerti gázgrillt rostlapját vagy az öntöttvaslapos plancha grill: nagy lángon barnítsa meg a zöldségeket, majd fordítsa meg őket , és úgy is süsse meg.
  3. Helyezze a grillezett zöldségeket tányérra és hagyjuk hűlni.
  4. Adjuk hozzá a paradicsomot és bazsalikomlevelet, valamint csöpögtessünk rá olíva olajat és balzsamcetet. Sózza borsozza ízlés szerint

4 személyre

Előkészítés: 10 perc

Sütés: 30 perc

 

Hozzávalók:

 500 g burgonya

500 g édesburgonya

6 c. evőkanál olívaolaj

2 evőkanál só/ sópehely

Ízlés szerint curry vagy paprika

Zöld mojo szószhoz:

50 g friss koriander

2 gerezd fokhagyma

100 g zöldbors

2 evőkanál. evőkanál ecetet

8 c. evőkanál olívaolaj

1/2 tk. 1 teáskanál őrölt kömény

Egy kis durva só

 Piros mojo szószhoz (fűszeres):

100 g pirospaprika

1/4 teáskanál őrölt paprika

1/2 tk. kömény

8 c. evőkanál olívaolaj

Egy kis durva só

 

Elkészítés:

  1. Helyezze a szósz zöld szósz összes hozzávalóját egy turmixgépbe és keverje aadig amíg egy pépes és homogén keveréket nem kap.
  2. Végezze el a fenti műveletet a piros szósszal is.
  3. Alaposan mossa meg a burgonyát és az édesburgonyát. Hámozzuk meg az édesburgonyát, a krumplit nem kell. Szeletelje fel őket.
  4. Melegítse fel az öntött vaslapos plancha grillt, vagy a grill serpenyőt a gázgrillen, majd rendezze el krumplit a grillen, és olajsprével fújja le vagy csepegtesse le olíva olajjal. Spatula segítségével rendszeresen forgassuk, míg aranybarnára nem pirul ( kb. 20 perc)
  5. Fűszerezzük a krumplit sóval/sópehellyel, valamint ízlés szerint paprikával és curryval.
  6. Tálalja a zöld és piros mojo szóssza
Webáruház készítés