Grillreceptek
4 személyre
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 30 perc
Hozzávalók:
2 db kacsamell bőrével
2 db sárgarépa felvágva
4 apró karórépa negyedekre vágva
4 kis csicsóka, negyedelve
2 paszternák negyedekre vágva hosszában
4 főtt cékla negyedekre vágva
4 zamatos turbolya szár
só, bors
Elkészítés:
- Irdaljuk be a kacsamell bőrét, azonban figyeljen arra, hogy a húsba ne vágjon bele.
- Forrásban lévő bő sós vízben főzzük a céklát és a csicsókát 2-3 percig, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a paszternákot, További 10 percig főzzük őket.
- Enyhén forrósítsuk fel a plancha készüléket. Süssük lassú tűzön a kacsamell bőrös oldalával kezdve, kb. 15 percig, közben időként forgassuk meg, a lecsöpögő zsírral locsolgassuk. 15 perc után vegyük le a plancháról és fedő alatt tányéron pihentessük 10-15 percig, annak érdekében, hogy a közepébe szorult vér meglágyítsa a húst. A pihentetés után 3-4 percig süsse mind két oldalát. Amikor elkészült sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
- A planchan lévő kacsa zsírban 2-3 percig süssük az előkészített és előfőzött zöldségeket.
- Tálalás előtt szórja meg frissen aprított zamatos turbolyával
Hozzávalók:
- 450 g darált marhahús
(legalább 20% zsírtartalom)
- 2 db burger zsemle
- 2 evőkanál vaj
- 2 szelet cheddar sajt
- Só bors
- Burger Relish szósz, Bacon Dzsem, majonéz,
- zöld saláta
Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel a gázgrill rostlap kiegészítőjét vagy az öntöttvaslapos Plancha grillt kb. 10-15 percig.
2. Alakítsa a darált húst 2 azonos méretű golyóvá, majd helyezze rá a forró rostlapra. Hamburger prés segítségével lapítsa ki, sóval borssal ízesítse.
3. Várja meg, amíg a húsnak szépen megpirul, ezután fordítsa meg, és adjon hozzá sót és borsot.
4. Néhány perc múlva, miután a második oldala is szépen megpirult, fektesse rá a cheddar sajtot a szalonnát és a lekvárt.
Amikor a sajt megolvadt, készen áll a hús.
5. Az alábbi sorrendben rakja össze hamburger szendvicsét:Hamburger zsemle- Majonéz - Saláta - Hús (beleértve a Cheddart és a Bacon Jam-et) - Burger Relish - Brioche Bun
Hozzávalók (4 személyre):
1 sertés bélszín
2 darab bagett 3-ba vágva
1 reszelt sárgarépa
8 salátalevél
1/2 uborka, vékonyra szeletelve,
1 vékonyra szeletelt újhagyma
1 csomó koriander
6 evőkanál majonéz
10 cl vietnámi tekercses mártás
Pác:
2 evőkanál 5-fűszer keverék
3 evőkanál hoisin szósz
3 evőkanál folyékony méz
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál sriracha szósz
Elkészítés:
- Előszőr a pácot készítjük el:
Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd ecset segítségével kenjük be a bélszínt. Hagyja min. 4 órán át pácolódni a hűtőben.
- Sütés:
Gyújtsa meg az Eno plancha öntöttvas girllsütőt nagy lángon, és süsse a bélszínt kb. 20 percig. Csomagolja sütőpapírba és hagyja teljesen kihűlni azt. Melegítsük fel a tekercses mártást, majd adjuk hozzá a sárgarépát és hagyjuk jól kihűlni. Vágja a bélszínt nagyon vékony szeletekre.
- Vietnámi Bahn-mi szendvics elkészítése:
Vágja hosszában ketté a baguette darabokat, majd kenje meg azokat majonézzel. Helyezze rá a salátaleveleket, a koriandert, a hagymát, az uborkát és végül a reszelt sárgarépát. Helyezze rá a bélszín szeleteket is. Végezetül ízlés szerint adjon hozzá a sriracha szószból.
Hozzávalók:
2 cukkini, vékonyra szeletelve
2 kis padlizsán, szeletelve
12 mini paprika, felezve
2 szál bazsalikom, hámozott
16 koktélparadicsom, félbevágva
3 evőkanál balzsamecet
Só, bors
Apróra vágott fokhagymagerezd
Elkészítés:
- Ecset segítségével kenje meg a paprika, cukkini és padlizsán szeleteket olíva olajjal.
- Melegítse fel a kerti gázgrillt rostlapját vagy az öntöttvaslapos plancha grill: nagy lángon barnítsa meg a zöldségeket, majd fordítsa meg őket , és úgy is süsse meg.
- Helyezze a grillezett zöldségeket tányérra és hagyjuk hűlni.
- Adjuk hozzá a paradicsomot és bazsalikomlevelet, valamint csöpögtessünk rá olíva olajat és balzsamcetet. Sózza borsozza ízlés szerint
4 személyre
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 30 perc
Hozzávalók:
500 g burgonya
500 g édesburgonya
6 c. evőkanál olívaolaj
2 evőkanál só/ sópehely
Ízlés szerint curry vagy paprika
Zöld mojo szószhoz:
50 g friss koriander
2 gerezd fokhagyma
100 g zöldbors
2 evőkanál. evőkanál ecetet
8 c. evőkanál olívaolaj
1/2 tk. 1 teáskanál őrölt kömény
Egy kis durva só
Piros mojo szószhoz (fűszeres):
100 g pirospaprika
1/4 teáskanál őrölt paprika
1/2 tk. kömény
8 c. evőkanál olívaolaj
Egy kis durva só
Elkészítés:
- Helyezze a szósz zöld szósz összes hozzávalóját egy turmixgépbe és keverje aadig amíg egy pépes és homogén keveréket nem kap.
- Végezze el a fenti műveletet a piros szósszal is.
- Alaposan mossa meg a burgonyát és az édesburgonyát. Hámozzuk meg az édesburgonyát, a krumplit nem kell. Szeletelje fel őket.
- Melegítse fel az öntött vaslapos plancha grillt, vagy a grill serpenyőt a gázgrillen, majd rendezze el krumplit a grillen, és olajsprével fújja le vagy csepegtesse le olíva olajjal. Spatula segítségével rendszeresen forgassuk, míg aranybarnára nem pirul ( kb. 20 perc)
- Fűszerezzük a krumplit sóval/sópehellyel, valamint ízlés szerint paprikával és curryval.
- Tálalja a zöld és piros mojo szóssza