Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Grill és BBQ Tippek
2023.05.12 18:34

Mi alapján válasszunk gázgrillt? Hogyan válasszunk kerti grillsütőt és barbecuet?

Mi alapján válasszunk gázgrillt? Hogyan válasszunk kerti grillsütőt és barbecuet?

Gázgrill vagyis kerti gázos grillkészülék választásakor számos tényezőt érdemes figyelembe venni. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb szempontokat, amelyek segíthetnek a döntésben:

  1. Méret és kapacitás: Gondoljon arra, hogy mennyi hely áll rendelkezésre a grill számára, és milyen mennyiségű ételt szeretne elkészíteni. A grill mérete és kapacitása alapján válasszon olyan modellt, amely megfelel az igényeinek.  A kapacitás függ a grill sütőfelületétől, tehát attól a felület nagyságától, amekkorán az ételeket el tudjuk készíteni. A mérete pedig a kicsi, asztalra tehető verzióktól, a nagy mosogatóval és oldalpolcokkal szerelt komplett gázgrillekig terjedhet.

  2. Anyagminőség: A gázgrillekben a rozsdamentes acél a leggyakrabban használt anyag, mivel tartós és ellenáll a korróziónak. Ellenőrizze, hogy a kiválasztott grill minőségi anyagokból készült-e, amelyek hosszú élettartamot biztosítanak.

  3. Teljesítmény: Fontos figyelembe venni a grill teljesítményét, amely általában wattban vagy BTU-ban (British Thermal Unit) mérhető. Minél nagyobb a teljesítmény, annál gyorsabban és hatékonyabban melegszik fel a grill, és magasabb hőmérsékletet képes elérni.

  4. Hőszabályozás: Az optimális grillezéshez fontos, hogy a grill rendelkezzen hatékony hőszabályozási lehetőségekkel. Keressen olyan modelleket, amelyeknél könnyen beállítható a hőmérséklet, és a láng nagysága szabályozható, fokozatmentesen állítható.

  5. Kiegészítők és extra funkciók: Nézze át a különböző grill modellek kínálatát, és vegye figyelembe az olyan kiegészítőket és extra funkciókat, amelyek megkönnyítik a grillezést és javítják a felhasználói élményt. Ilyen lehet például az oldalsó égő, a fedél hőmérője, az alátét vagy a tároló rekesz.

  6. Ár: Ne csak a modell árát vegyünk figyelembe, hanem kalkuláljunk azzal is, adnk e hozzá magyar nyomáscsökkentőt és tömlőt, vagy azt majd külön kell megvenni kiegészítőként a gázgrillhez, hogy használni tudjuk.

  7. Raktárkészlet: a jó idő beköszöntével, használni szeretnénk a grillkészüléket, így érdemes olyan helyen megvenni, ahol raktáron van. Vannak olyan webáruházak, amik akár 20-30 napos szállítási határidővel hirdetik termékeiket (és még az is csúszhat), ekkor érdemes mérlegelni, szeretnénk e várni ennyi időt a gázgrillre.
Webáruház készítés