Új jelszó kérése
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

Grill receptek

Grillezett nyársacskák

grill nyárs

 

Hozzávalók:

  • 1 kg grillhús ( marha, sertés, csirke, pulyka)
  • 1 db piros californiai paprika
  • 1 db zöld californiai paprika
  • 2-3 db paradicsom
  • oliva olaj
  • borecet
  • bors
  • provancei fűszer keverék

 

Elkészítése:

A húst, a paprikát és a paradicsomot kockázzuk fel kis darabokra, majd ízlés szerint húzzuk a nyársra a hozzávalókat. Egy kis edényben keverjük össze az oliva olajat, a borecet, a provancei fűszer keveréket a sót és a borsot. Forgassuk bele az elkészített nyársakat, és máris mehet a grillre vagy planchara. Pár percig sütjük,  mustárral, ketchuppal tálaljuk.

 

 

 

Ponty roston belsőségraguval

 

  • 50 dkg pontyfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg haltej
  • 20 dkg ikra
  • 1 dl olaj
  • 2 csomag előfőzött gyorsrizs (25 dkg)
  • 1 mokkáskanál tárkony

Elkészítés:

A halat leöblítjük, leszárítjuk, sűrűn bevagdossuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát ketté, a pórét karikára, a gombát cikkekre vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát összevagdaljuk.

1. ) Kevés vizet forralunk, beletesszük a babérlevelet, a vöröshagymát, a citromlevet, megsózzuk, 5 percig együtt forraljuk, utána belefőzzük a haltejet és az ikrát, hogy megszilárduljon (3-4 perc). A haltejet kicsit összevágjuk, az ikrát nagyobb darabokban hagyjuk. A hallevet leszűrjük, eltesszük.
2. ) A halat megsózzuk és a felforrósított Plancha Manian mindkét oldalát megsütjük. A rizst utasítás szerint megfőzzük.
3.)  A Plancha Mania másik felén kevés olajon megfuttatjuk a pórét, majd rátesszük a gombát. Összepirítjuk, sóval, borssal és tárkonnyal ízesítjük. Összeforgatjuk, majd beletesszük a hallébe az ikrával együtt. Hozzáöntünk egy keveset a félretett főzővízből, hogy jó szaftos legyen, és beleszórjuk a paradicsomot. Amikor összeforr, levesszük a tűzről.
4.)  Tálaláskor: tányérra tesszük a párolt rizst és a sült halat, és bőven teszünk rá illetve mellé a belsőségraguból.

 

 



 

Rogogósra sült zöldség egyveleg á la Plancha

 

Sült zöldség

  • 3 cukkini
  • 2 padlizsán
  •  2 fehér hagyma
  • 1 piros paprika
  • 1 sárga paprika
  • 250 g szalonna (vékonyra szeletelve)
  • 2 szár citromfű vagy kakukkfű
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

 

Melegítsük elő a Plancha Maniat.
Megmossuk a  zöldségeket, majd juliette-re vágjuk ( vékony , hosszúkás szeletekre) a cukkinit a padlizsánt és a paprikát.

A hagymát meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük.

A forró Planchara helyezzük a vékonyra vágott szalonnát, majd a  hagymát .

Pár perc múlva következhet a  cukkini, padlizsán és a paprika. Kevés olivaolajat spiccelünk a zöldségekre. Só, bors ízlés szerint adagolható.

kb. 5-8 percig kisebb lángon hagyjuk sülni őket, majd hozzűadjuk az apróra vágott foghagymát.

Végül pedig a cictormfűvel ízesítjük.




Webáruház készítés