A MINŐSÉGI GRILLEK, KÜLTÉRI KONYHÁK, KEMENCÉK ÁRÚHÁZA 

Plancha Tisztítás

Hogyan tisztítsa és ápolja ENO Plancha grillkészülékét?

Akár minden nap vagy csak ha alkalomszerűen használja öntöttvaslapos plancha grilljét, mindig gondoskodnia kell az öntöttvaslap és a készülék tiszítán tartásáról.

Javasoljuk, hogy minden használat után tisztítsa meg a készüléket, a meleg lapot sokkal könnyebb és egyszerűbb eltakaírtani, mint a már rászáradt részeket később fellazítani.

Használat után pár perc alatt könnyedén megtisztíthatja a főző felületet, így planchája mindig készen áll arra, hogy finom ételeket készítsen!

Íme néhány tipp ENO planchája, fedele és kocsija megfelelő karbantartásához

Tisztítsa meg a plancha lapját két fogás között

A még forró öntöttvas lapról kaparja le a spatula majd a plancha tisztító gömb segítségével az odaégett szennyeződéseket. Amennyiben szükséges kevés vizet is önthet rá, hogy leöblítse a főző felületet. Az öntöttvas plancha máris készen áll egy újabb fogás elkészítésére.

Tisztítsa meg az öntöttvas lapot minden használat után

Az Eno gáz vagy elektromos planchának a tisztítása gyors és egyszerű, ha minden használat után elvégzi. Így a plancha hosszabb ideig fog tartani!

Az ételek elkészítése után két tisztítási módszer javasolunk.

1. Még meleg öntöttvas lapon

ENO öntöttvaslapos Plancha grill tisztítása egyszerűen 4 lépésben:

1. A még meleg sütő felületéről a széles spatula segítségével kaparjuk fel az odaégett részeket.

2. Plancha tiszító gömböt mártsuk vízbe és határozott mozdulatokkal dörzsöljük át vele a Plancha felületét, annak érdekében, hogy a maradék szennyeződést is eltávolítsuk.

3. Távolítsuk el a szennyeződéseket a Plancha felületéről

4. Tiszta papírtörlővel töröljük ki.

2. Már kihűlt öntöttvas Plancha tiszítása

Annak ellenére, hogy érdemes minden használat után eltakarítani az ENO Plancha grillkészüléket, előfordulhatnak olyan esetek, amikor mégis később jut csak időnk arra, hogy megtisztsuk azt. Aggodalom azonban semmi ok, a már kihűlt öntöttvas lapról is eltávolíthatjuk a szennyeződéseket. Íme néhány praktika, ami segít ebben:

  • Kapcsolja be a planchát, hogy felmelegítse a sütőapot, majd öntsön rá egy kis vizet, hogy leolvassza a lerakódásokat.
  • Használja a rozsdamentes acél spatulát és rozsdamentes plancha tisztító gömböt, annak érdekében, hogy a letapadt részeket eltávolítsa.
  • Ha már lehűlt a lap, tisztítsa meg a Plancha Cleanerrel és a rozsdamentes plancha tisztító gömbbel majd törölje szárazra mikroszálas kendővel, hogy a sütőlap újnak látszódjon!

Tisztítsa meg az ENO plancha vázát és tetejét is

Amikor planchán süt, a környezet piszkos lesz és szükséges lehet a festett váz /inox váz és fedél tisztítására az adott gáz- és elektromos plancha modelleknek megfelelően.

Az inox planchákhoz használja a Plancha Cleaner-t és egy kevés vizet, miközben puha szivacsot és mikroszálas kendőt alkalmaz. 

Az acél festett planchákhoz használjon vizet mosogatószerrel keverve és mikroszálas kendőt a tisztításhoz.

Ne használjon karcos szivacsokat a vázon és a tetőn a sérülésének elkerülése érdekében!

Tisztítsa meg az ENO plancha tartó vázakat, zsúrkocsikat és munkafelületeket

Ha ENO planchája egy kocsira, zsúrkocsira vagy kültéri moduláris konyhára van helyezve, időként meg kell tisztítania, hogy mindig tiszta környezetben süthessen, és kész legyen a következő használatra.

Fa kocsik: tisztítás tiszta vízzel és kevés szappannal, majd öblítés. Festett acél és inox kocsik: tisztítás tiszta vízzel Plancha Cleanerrel és mikroszálas kendővel.

Miután planchája és kocsija alaposan ki lettek tisztítva, takarja le a planchát védőtetővel vagy huzattal, hogy megóvja a por és egyéb szennyeződésektől.

 

Plancha tisztító termékek

Plancha tisztító készlet

Plancha tisztító krém 

Rozsdamentes spatula

Zománctisztó spray