Grill receptek
Próbálja ki grill receptjeinket! Az általunk forgalmazott grilleken süthet ízletes steak-et, halakat, kacsamellet és roppanós zöldségköreteket. A plancha grilljeinken elkisérheti ezeket egy lapon sütött tükörtojással vagy akár egy grillezett gyümöcs desszerttel.
Rosé kacsamell őszi zöldségkörettel á la Plancha
Elkészítés
- Irdaljuk be a kacsamell bőrét, azonban figyeljen arra, hogy a húsba ne vágjon bele.
- Forrásban lévő bő sós vízben főzzük a céklát és a csicsókát 2-3 percig, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a paszternákot, További 10 percig főzzük őket.
- Enyhén forrósítsuk fel a plancha készüléket. Süssük lassú tűzön a kacsamell bőrös oldalával kezdve, kb. 15 percig, közben időként forgassuk meg, a lecsöpögő zsírral locsolgassuk. 15 perc után vegyük le a plancháról és fedő alatt tányéron pihentessük 10-15 percig, annak érdekében, hogy a közepébe szorult vér meglágyítsa a húst. A pihentetés után 3-4 percig süsse mind két oldalát. Amikor elkészült sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
- A planchan lévő kacsa zsírban 2-3 percig süssük az előkészített és előfőzött zöldségeket.
- Tálalás előtt szórja meg frissen aprított zamatos turbolyával
Vaslapon sült hamburger
Hozzávalók:
- 450 g darált marhahús
(legalább 20% zsírtartalom)
- 2 db burger zsemle
- 2 evőkanál vaj
- 2 szelet cheddar sajt
- Só bors
- Burger Relish szósz, Bacon Dzsem, majonéz,
- zöld saláta
Elkészítés
1. Forrósítsuk fel a vaslapot kb. 10-15 percig.
2. Alakítsa a darált húst 2 azonos méretű golyóvá, majd helyezze rá a forró rostlapra. Hamburger prés segítségével lapítsa ki, sóval borssal ízesítse.
3. Várja meg, amíg a húsnak szépen megpirul, ezután fordítsa meg, és adjon hozzá sót és borsot.
4. Néhány perc múlva, miután a második oldala is szépen megpirult, fektesse rá a cheddar sajtot a szalonnát és a lekvárt. Amikor a sajt megolvadt, készen áll a hús.
5. Az alábbi sorrendben rakja össze hamburger szendvicsét:Hamburger zsemle- Majonéz - Saláta - Hús (beleértve a Cheddart és a Bacon Jam-et) - Burger Relish - Brioche Bun
Vietnámi Bahn-mi szendvics sertés bélszínnel á la Plancha
Elkészítés
Előszőr a pácot készítjük el:
Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd ecset segítségével kenjük be a bélszínt. Hagyja min. 4 órán át pácolódni a hűtőben.
Sütés:
Gyújtsa meg az Eno plancha öntöttvas girllsütőt nagy lángon, és süsse a bélszínt kb. 20 percig. Csomagolja sütőpapírba és hagyja teljesen kihűlni azt. Melegítsük fel a tekercses mártást, majd adjuk hozzá a sárgarépát és hagyjuk jól kihűlni. Vágja a bélszínt nagyon vékony szeletekre.
Vietnámi Bahn-mi szendvics elkészítése:
Vágja hosszában ketté a baguette darabokat, majd kenje meg azokat majonézzel. Helyezze rá a salátaleveleket, a koriandert, a hagymát, az uborkát és végül a reszelt sárgarépát. Helyezze rá a bélszín szeleteket is. Végezetül ízlés szerint adjon hozzá a sriracha szószból.
Grillezett zöldségsaláta
Elkészítés
- Ecset segítségével kenje meg a paprika, cukkini és padlizsán szeleteket olíva olajjal.
- Melegítse fel a planchát nagy lángon és barnítsa meg a zöldségeket, majd fordítsa meg őket , és úgy is süsse meg.
- Helyezze a grillezett zöldségeket tányérra és hagyjuk hűlni.
- Adjuk hozzá a paradicsomot és bazsalikomlevelet, valamint csöpögtessünk rá olíva olajat és balzsamcetet. Sózza borsozza ízlés szerint.
Pirított burgonya mix á la Plancha
4 személyre
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 30 perc
Elkészítés
- Helyezze a szósz zöld szósz összes hozzávalóját egy turmixgépbe és keverje aadig amíg egy pépes és homogén keveréket nem kap.
- Végezze el a fenti műveletet a piros szósszal is.
- Alaposan mossa meg a burgonyát és az édesburgonyát. Hámozzuk meg az édesburgonyát, a krumplit nem kell. Szeletelje fel őket.
- Melegítse fel a planchát, rendezze elkrumplit a planchán, és olajsprével fújja le vagy csepegtesse le olíva olajjal. Spatula segítségével rendszeresen forgassuk, míg aranybarnára nem pirul ( kb. 20 perc)
- Fűszerezzük a krumplit sóval/sópehellyel, valamint ízlés szerint paprikával és curryval.
- Tálalja a zöld és piros mojo szósszal
Grillezett nyársacskák
Hozzávalók:
- 1 kg grillhús ( marha, sertés, csirke, pulyka)
- 1 db piros californiai paprika
- 1 db zöld californiai paprika
- 2-3 db paradicsom
- oliva olaj
- borecet
- só
- bors
- provancei fűszer keverék
Elkészítés
A húst, a paprikát és a paradicsomot kockázzuk fel kis darabokra, majd ízlés szerint húzzuk a nyársra a hozzávalókat. Egy kis edényben keverjük össze az oliva olajat, a borecet, a provancei fűszer keveréket a sót és a borsot. Forgassuk bele az elkészített nyársakat, és máris mehet a grillre vagy planchara. Pár percig sütjük, mustárral, ketchuppal tálaljuk.
Ponty roston belsőségraguval
- 50 dkg pontyfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 póréhagyma
- 20 dkg gomba
- 10 dkg paradicsom
- 1 babérlevél
- 1 citrom leve
- 20 dkg haltej
- 20 dkg ikra
- 1 dl olaj
- 2 csomag előfőzött gyorsrizs (25 dkg)
- 1 mokkáskanál tárkony
Elkészítés:
A halat leöblítjük, leszárítjuk, sűrűn bevagdossuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát ketté, a pórét karikára, a gombát cikkekre vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát összevagdaljuk.
1. ) Kevés vizet forralunk, beletesszük a babérlevelet, a vöröshagymát, a citromlevet, megsózzuk, 5 percig együtt forraljuk, utána belefőzzük a haltejet és az ikrát, hogy megszilárduljon (3-4 perc). A haltejet kicsit összevágjuk, az ikrát nagyobb darabokban hagyjuk. A hallevet leszűrjük, eltesszük.
2. ) A halat megsózzuk és a felforrósított Plancha Manian mindkét oldalát megsütjük. A rizst utasítás szerint megfőzzük.
3.) A Plancha Mania másik felén kevés olajon megfuttatjuk a pórét, majd rátesszük a gombát. Összepirítjuk, sóval, borssal és tárkonnyal ízesítjük. Összeforgatjuk, majd beletesszük a hallébe az ikrával együtt. Hozzáöntünk egy keveset a félretett főzővízből, hogy jó szaftos legyen, és beleszórjuk a paradicsomot. Amikor összeforr, levesszük a tűzről.
4.) Tálaláskor: tányérra tesszük a párolt rizst és a sült halat, és bőven teszünk rá illetve mellé a belsőségraguból.
Rogogósra sült zöldség egyveleg á la Plancha
- 3 cukkini
- 2 padlizsán
- 2 fehér hagyma
- 1 piros paprika
- 1 sárga paprika
- 250 g szalonna (vékonyra szeletelve)
- 2 szár citromfű vagy kakukkfű
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Melegítsük elő a Plancha-t.
Megmossuk a zöldségeket, majd juliette-re vágjuk ( vékony , hosszúkás szeletekre) a cukkinit a padlizsánt és a paprikát.
A hagymát meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük.
A forró Planchara helyezzük a vékonyra vágott szalonnát, majd a hagymát .
Pár perc múlva következhet a cukkini, padlizsán és a paprika. Kevés olivaolajat spiccelünk a zöldségekre. Só, bors ízlés szerint adagolható.
kb. 5-8 percig kisebb lángon hagyjuk sülni őket, majd hozzűadjuk az apróra vágott fokhagymát.
Végül pedig a citromfűvel ízesítjük.
Grillsteak Enders grillen