A MINŐSÉGI GRILLEK, KÜLTÉRI KONYHÁK, KEMENCÉK ÁRÚHÁZA 

Blog

Grill receptek

Profigrill
Grill receptek

Próbálja ki grill receptjeinket! Az általunk forgalmazott grilleken süthet ízletes steak-et, halakat, kacsamellet és roppanós zöldségköreteket. A plancha grilljeinken elkisérheti ezeket egy lapon sütött tükörtojással vagy akár egy grillezett gyümöcs desszerttel.

Rosé kacsamell őszi zöldségkörettel á la Plancha

4 személyre

Előkészítés: 10 perc

Sütés: 30 perc

 

Hozzávalók:

2 db kacsamell bőrével

2 db sárgarépa felvágva

4 apró karórépa negyedekre vágva

4 kis csicsóka, negyedelve

2 paszternák negyedekre vágva hosszában

4 főtt cékla negyedekre vágva

4 zamatos turbolya szár

só, bors

Elkészítés

  1. Irdaljuk be a kacsamell bőrét, azonban figyeljen arra, hogy a húsba ne vágjon bele.
  2. Forrásban lévő bő sós vízben főzzük a céklát és a csicsókát 2-3 percig, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a paszternákot, További 10 percig főzzük őket.
  3. Enyhén forrósítsuk fel a plancha készüléket. Süssük lassú tűzön a kacsamell bőrös oldalával kezdve, kb. 15 percig, közben időként forgassuk meg, a lecsöpögő zsírral locsolgassuk. 15 perc után vegyük le a plancháról és fedő alatt tányéron pihentessük 10-15 percig, annak érdekében, hogy a közepébe szorult vér meglágyítsa a húst. A pihentetés után 3-4 percig süsse mind két oldalát. Amikor elkészült sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
  4. A planchan lévő kacsa zsírban 2-3 percig süssük az előkészített és előfőzött zöldségeket.
  5. Tálalás előtt szórja meg frissen aprított zamatos turbolyával

Vaslapon sült hamburger

Hozzávalók:

- 450 g darált marhahús

(legalább 20% zsírtartalom)

- 2 db burger zsemle

- 2 evőkanál vaj

- 2 szelet cheddar sajt

- Só bors

- Burger Relish szósz, Bacon Dzsem, majonéz,

- zöld saláta

 Elkészítés

1. Forrósítsuk fel a vaslapot kb. 10-15 percig.

2. Alakítsa a darált húst 2 azonos méretű golyóvá, majd helyezze rá a forró rostlapra. Hamburger prés segítségével lapítsa ki, sóval borssal ízesítse.

3. Várja meg, amíg a húsnak szépen megpirul, ezután fordítsa meg, és adjon hozzá sót és borsot.

4. Néhány perc múlva, miután  a második oldala is szépen megpirult, fektesse rá a cheddar sajtot a szalonnát és a lekvárt. Amikor a sajt megolvadt,  készen áll a hús.

5. Az alábbi sorrendben rakja össze hamburger szendvicsét:Hamburger zsemle- Majonéz - Saláta - Hús (beleértve a Cheddart és a Bacon Jam-et) - Burger Relish - Brioche Bun

Vietnámi Bahn-mi szendvics sertés bélszínnel á la Plancha

 

Hozzávalók (4 személyre):

1 sertés bélszín

2 darab bagett 3-ba vágva

1 reszelt sárgarépa

8 salátalevél

1/2 uborka, vékonyra szeletelve,

1 vékonyra szeletelt újhagyma

 1 csomó koriander

 6 evőkanál majonéz

10 cl vietnámi tekercses mártás

Pác:

2 evőkanál 5-fűszer keverék

3 evőkanál hoisin szósz

3 evőkanál folyékony méz

1 teáskanál reszelt gyömbér

1 teáskanál sriracha szósz

Elkészítés

Előszőr a pácot készítjük el:

Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd ecset segítségével kenjük be a bélszínt. Hagyja min. 4 órán át pácolódni a hűtőben.

 Sütés:

Gyújtsa meg az Eno plancha öntöttvas girllsütőt nagy lángon, és süsse a bélszínt kb. 20 percig. Csomagolja sütőpapírba és hagyja teljesen kihűlni azt. Melegítsük fel a tekercses mártást, majd adjuk hozzá a sárgarépát és hagyjuk jól kihűlni.  Vágja a bélszínt nagyon vékony szeletekre.

 Vietnámi Bahn-mi szendvics elkészítése:

Vágja hosszában ketté a baguette darabokat, majd kenje meg azokat majonézzel. Helyezze rá a salátaleveleket, a koriandert, a hagymát, az uborkát és végül a reszelt sárgarépát. Helyezze rá a bélszín szeleteket is. Végezetül ízlés szerint adjon hozzá a sriracha szószból.

 

 Grillezett zöldségsaláta

Hozzávalók:

2 cukkini, vékonyra szeletelve

2 kis padlizsán, szeletelve

12 mini paprika, felezve

2 szál bazsalikom, hámozott

16 koktélparadicsom, félbevágva

3 evőkanál balzsamecet

Só, bors

Apróra vágott fokhagymagerezd

 Elkészítés

  1. Ecset segítségével kenje meg a paprika, cukkini és padlizsán szeleteket olíva olajjal.
  2. Melegítse fel a planchát nagy lángon és barnítsa meg a zöldségeket, majd fordítsa meg őket , és úgy is süsse meg.
  3. Helyezze a grillezett zöldségeket tányérra és hagyjuk hűlni.
  4. Adjuk hozzá a paradicsomot és bazsalikomlevelet, valamint csöpögtessünk rá olíva olajat és balzsamcetet. Sózza borsozza ízlés szerint.

Pirított burgonya mix á la Plancha

4 személyre

Előkészítés: 10 perc

Sütés: 30 perc 

Hozzávalók:

 500 g burgonya

500 g édesburgonya

6 c. evőkanál olívaolaj

2 evőkanál só/ sópehely

Ízlés szerint curry vagy paprika

Zöld mojo szószhoz:

50 g friss koriander

2 gerezd fokhagyma

100 g zöldbors

2 evőkanál. evőkanál ecetet

8 c. evőkanál olívaolaj

1/2 tk. 1 teáskanál őrölt kömény

Egy kis durva só

 Piros mojo szószhoz (fűszeres):

100 g pirospaprika

1/4 teáskanál őrölt paprika

1/2 tk. kömény

8 c. evőkanál olívaolaj

Egy kis durva só

Elkészítés

  1. Helyezze a szósz zöld szósz összes hozzávalóját egy turmixgépbe és keverje aadig amíg egy pépes és homogén keveréket nem kap.
  2. Végezze el a fenti műveletet a piros szósszal is.
  3. Alaposan mossa meg a burgonyát és az édesburgonyát. Hámozzuk meg az édesburgonyát, a krumplit nem kell. Szeletelje fel őket.
  4. Melegítse fel a planchát, rendezze elkrumplit a planchán, és olajsprével fújja le vagy csepegtesse le olíva olajjal. Spatula segítségével rendszeresen forgassuk, míg aranybarnára nem pirul ( kb. 20 perc)
  5. Fűszerezzük a krumplit sóval/sópehellyel, valamint ízlés szerint paprikával és curryval.
  6. Tálalja a zöld és piros mojo szósszal

Grillezett nyársacskák

grill nyárs

 

Hozzávalók:

  • 1 kg grillhús ( marha, sertés, csirke, pulyka)
  • 1 db piros californiai paprika
  • 1 db zöld californiai paprika
  • 2-3 db paradicsom
  • oliva olaj
  • borecet
  • bors
  • provancei fűszer keverék

 Elkészítés

A húst, a paprikát és a paradicsomot kockázzuk fel kis darabokra, majd ízlés szerint húzzuk a nyársra a hozzávalókat. Egy kis edényben keverjük össze az oliva olajat, a borecet, a provancei fűszer keveréket a sót és a borsot. Forgassuk bele az elkészített nyársakat, és máris mehet a grillre vagy planchara. Pár percig sütjük,  mustárral, ketchuppal tálaljuk.

Ponty roston belsőségraguval

 

  • 50 dkg pontyfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg haltej
  • 20 dkg ikra
  • 1 dl olaj
  • 2 csomag előfőzött gyorsrizs (25 dkg)
  • 1 mokkáskanál tárkony

Elkészítés:

A halat leöblítjük, leszárítjuk, sűrűn bevagdossuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát ketté, a pórét karikára, a gombát cikkekre vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát összevagdaljuk.

1. ) Kevés vizet forralunk, beletesszük a babérlevelet, a vöröshagymát, a citromlevet, megsózzuk, 5 percig együtt forraljuk, utána belefőzzük a haltejet és az ikrát, hogy megszilárduljon (3-4 perc). A haltejet kicsit összevágjuk, az ikrát nagyobb darabokban hagyjuk. A hallevet leszűrjük, eltesszük.
2. ) A halat megsózzuk és a felforrósított Plancha Manian mindkét oldalát megsütjük. A rizst utasítás szerint megfőzzük.
3.)  A Plancha Mania másik felén kevés olajon megfuttatjuk a pórét, majd rátesszük a gombát. Összepirítjuk, sóval, borssal és tárkonnyal ízesítjük. Összeforgatjuk, majd beletesszük a hallébe az ikrával együtt. Hozzáöntünk egy keveset a félretett főzővízből, hogy jó szaftos legyen, és beleszórjuk a paradicsomot. Amikor összeforr, levesszük a tűzről.
4.)  Tálaláskor: tányérra tesszük a párolt rizst és a sült halat, és bőven teszünk rá illetve mellé a belsőségraguból.



 Rogogósra sült zöldség egyveleg á la Plancha

 

Sült zöldség

  • 3 cukkini
  • 2 padlizsán
  •  2 fehér hagyma
  • 1 piros paprika
  • 1 sárga paprika
  • 250 g szalonna (vékonyra szeletelve)
  • 2 szár citromfű vagy kakukkfű
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Melegítsük elő a Plancha-t.
Megmossuk a  zöldségeket, majd juliette-re vágjuk ( vékony , hosszúkás szeletekre) a cukkinit a padlizsánt és a paprikát.

A hagymát meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük.

A forró Planchara helyezzük a vékonyra vágott szalonnát, majd a  hagymát .

Pár perc múlva következhet a  cukkini, padlizsán és a paprika. Kevés olivaolajat spiccelünk a zöldségekre. Só, bors ízlés szerint adagolható.

kb. 5-8 percig kisebb lángon hagyjuk sülni őket, majd hozzűadjuk az apróra vágott fokhagymát.

Végül pedig a citromfűvel ízesítjük.

 


Grillsteak Enders grillen