A MINŐSÉGI GRILLEK, KÜLTÉRI KONYHÁK, KEMENCÉK ÁRÚHÁZA 

Blog

GRILLSÜTŐ VÁLASZTÁS - SZEMPONTOK

Profigrill
GRILLSÜTŐ VÁLASZTÁS - SZEMPONTOK

Gázgrill vagy kerti gázos grillkészülék választásakor számos tényezőt érdemes figyelembe venni. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb szempontokat, amelyek segíthetnek a döntésben.

Mi alapján válasszunk gázgrillt? Hogyan válasszunk kerti grillsütőt és barbecuet?

  1. Méret és kapacitás: Gondoljon arra, hogy mennyi hely áll rendelkezésre a grill számára, és milyen mennyiségű ételt szeretne elkészíteni. A grill mérete és kapacitása alapján válasszon olyan modellt, amely megfelel az igényeinek.  A kapacitás függ a grill sütőfelületétől, tehát attól a felület nagyságától, amekkorán az ételeket el tudjuk készíteni. A mérete pedig a kicsi, asztalra tehető verzióktól, a nagy mosogatóval és oldalpolcokkal szerelt komplett gázgrillekig terjedhet.

  2. Anyagminőség: A gázgrillekben a rozsdamentes acél a leggyakrabban használt anyag, mivel tartós és ellenáll a korróziónak. Ellenőrizze, hogy a kiválasztott grill minőségi anyagokból készült-e, amelyek hosszú élettartamot biztosítanak.

  3. Teljesítmény: Fontos figyelembe venni a grill teljesítményét, amely általában wattban vagy BTU-ban (British Thermal Unit) mérhető. Minél nagyobb a teljesítmény, annál gyorsabban és hatékonyabban melegszik fel a grill, és magasabb hőmérsékletet képes elérni.

  4. Hőszabályozás: Az optimális grillezéshez fontos, hogy a grill rendelkezzen hatékony hőszabályozási lehetőségekkel. Keressen olyan modelleket, amelyeknél könnyen beállítható a hőmérséklet, és a láng nagysága szabályozható, fokozatmentesen állítható.

  5. Kiegészítők és extra funkciók: Nézze át a különböző grill modellek kínálatát, és vegye figyelembe az olyan kiegészítőket és extra funkciókat, amelyek megkönnyítik a grillezést és javítják a felhasználói élményt. Ilyen lehet például az oldalsó égő, a fedél hőmérője, az alátét vagy a tároló rekesz.

  6. Ár: Ne csak a modell árát vegyünk figyelembe, hanem kalkuláljunk azzal is, adnk e hozzá magyar nyomáscsökkentőt és tömlőt, vagy azt majd külön kell megvenni kiegészítőként a gázgrillhez, hogy használni tudjuk.

  7. Raktárkészlet: a jó idő beköszöntével, használni szeretnénk a grillkészüléket, így érdemes olyan helyen megvenni, ahol raktáron van. Vannak olyan webáruházak, amik akár 20-30 napos szállítási határidővel hirdetik termékeiket (és még az is csúszhat), ekkor érdemes mérlegelni, szeretnénk e várni ennyi időt a gázgrillre.